ESET-ov program blokira pristup web serveru

Tema

ESET-ov program blokira pristup web stranicama; niste sigurni je li to progrešna ocjena ili je doista inficiran.

Uvod

Pogreške se događaju i web server može biti zaista “nepravedno” ocijenjen kao inficiran, a pristup zabranjen. No, najčešće se ipak radi o tome da se na serveru nalazi jedna ili više datoteka koje se ne bi smjele tamo nalaziti, pa zato – provjerite.

Postupak

• Najjednostavnije je iz backupa vratiti originalni sadžaj web servera
• Vi ili vaš pružatelj usluga – skenirajte web server kvalitetnim antivirusnim programom
• Naglašavamo da za skeniranje upotrijebite kvalitetan antivirusni program; na web serverima se često koristi besplatan i popularan skener za Linuxe, no, na žalost, on nije dovoljno detaljan
• Provjerite datoteke – jesu li sve vaše iil ste uočili i neke kojih se baš i ne sjećate

Ako i nakon provjere ne možete uočiti sumnjivu datoteku – prijavite web adresu direktno ESET-u (https://support.eset.com/en/kb141) ili nama.

Slike

Razno

• Napomena: povratna informacija od nas će biti vrlo štura – možemo vam javiti da će ESET ukloniti server s popisa blokiranih ako (više) nema prijetnji ili da će ostati na popisu jer su prijetnje i dalje prisutne. Ne možemo vam reći koja točno prijetnja i koja točno datoteka su u pitanju
• Ako se pokaže da je server bio inficiran, nakon čišćenja provjerite na koji način je došlo do infekcije i spriječite ponavljanje. U slučaju uzastopnog blokiranja stranica zbog uzastopnih infekcija uklanjanje se može znatno produljiti jer takve stranice gube prioritet.


xscanx xmlwrx xwebx

image_pdf

Author: NORT