Windows 7, Vista, XP i
najnovije verzije ESET-ovih programa

Tema

Windows 7 i najnovije verzije ESET-ovih programa.

Uvod

Na Windows 7 možete instalirati najnovije verzije naših poslovnih ili “kućnih” programa. U nastavku potražite koja kombinacija operacijskog sustava i ESET-a će odgovarati vašem računalu.

[1] Windows 7 sa SP1 i sa Windows Update

Da biste koristili naše najnovije programe, sve što trebate napraviti na uredno registriranom operacijskom sustavu Windows 7 Service Pack 1 (SP1) je napraviti Windows Update.

• v.→ Video
• v.→ Microsoftovi članci: https://www.nod32.com.hr/podrska/kb6601

Obavezno provjerite dopuštaju li takvu nadogradnju uređaji i / ili drugi programi na tom računalu. Nadogradnja operacijskog sustava izlazi iz okvira naše podrške za ESET-ove programe, pa je najviše što u ovome trenutku možemo napraviti prijedlog da pogledate naš video (na kraju članka) kako pokrenuti Windows Update. Ako nadogradnja ne uspije, na žalost nismo u mogućnosti upuštati se u rješavanje nastalih problema s operacijskim sustavom. Možete pokušati kod Microsoftove podrške (https://support.microsoft.com/hr-hr; nije nam poznato pružaju li još podršku za Windows 7) ili zamoliti nekoga od poznanika za pomoć.

Nakon što Windows Update završi i restartate računalo, naš program će ponuditi nadogradnju na najnoviju verziju, no, to možete i sami inicirati iz ESET-ovog programa:

   ESET -> Aktualizacija -> Provjera dostupnosti nadogradnji

[2] Windows 7 sa SP1 bez Windows Update

Ako nije moguće napraviti Windows Update, za korištenje novih ESET-ovih programa mora biti instaliran SP1 i barem ova dva Microsoftova dodatka iz popisa:

KB4474419: https://www.catalog.update.microsoft.com/Search.aspx?q=4474419
KB4490628: https://www.catalog.update.microsoft.com/Search.aspx?q=4490628
SP1: https://www.catalog.update.microsoft.com/Search.aspx?q=”windows+7+service+pack+1″

[3] Windows 7 bez SP1 bez Windows Update
Windows Vista
Windows XP + SP3

Na računalima s ovim verzijama operacijskog sustava moguće je koristiti samo starije verzije programa.

3.A. Poslovni programi

Moguće je koristiti Endpoint Antivirus / Endpoint Security verzije 6.5.2132.6 (do 2022.)
Download: https://www.eset.com/int/business/download/endpoint-security-windows/ -> Advanced download
Odaberite v.6.5.2132.x
Ako koristite ESMC / EP konzolu za udaljeno administriranje, ovu verziju možete instalirati i putem nje uobičajenim zadatkom “Software Install”.

3.B. “Kućni” programi

Moguće je koristiti ESET NOD32 Antivirus / ESET Smart Security verzije 9
https://support.eset.com/en/kb2885-download-and-install-eset-offline-or-install-older-versions-of-eset-products
Odaberite v.9 (v.sl)

Napomena: imamo informaciju da su neki korisnici instalirali i novije verzije naših programa (v10, v11, …) na XP. Moguće je da će i kod vas raditi, pa je prijedlog – isprobajte. Instalirajte v.12 – ako radi, radi. Ako ne radi, instalirajte v.11, pa v.10. Podrške niti za XP niti za stare ESET-ove programe više nema i stoga nismo u mogućnosti upuštati se u rješavanje eventualnih problema. Verzija 13 i novije, prema dostupnim podacima, neće raditi.

Razno

Korištenje napuštenih operacijskih sustava i/ili zastarjelih ESET-ovih programa je sigurnosni problem ne samo za konkretno računalo nego i za druga računala na mreži. Jedini ispravan potez prema pravilima struke jest nadogradnja na održavane operacijske sustave i najnovije verzije antivirusnih programa.

Slike

Video

NORT Windows 7 Updatexwin7updx xwindows7x xwinupdx xwindowsupdatex xupdatex xwinxpx xwinvistax xxpx xvistax xpatch xms2kbx xmspatchx xmskbx xw7x xwxpx

image_pdf

Author: NORT