Prilikom aktivacije pojavljuje se poruka
"Ukradena licenca" (ACT39;ACT.39)

Tema

Prilikom aktivacije programa licenčnim ključem pojavljuje se poruka

"Aktivacija nije uspjela. Ukradena licenca" (Kôd pogreške: ACT.39)

Napomena: poruka da je licenca ukradena je zbunjujuća jer se vrlo rijetko radi o tome da Vam je licenca zaista ukradena i zloupotrijebljena; zamolili smo ESET da promijeni tekst poruke.

Uzrok

Poruka pogreške (ACT.39) jasno ukazuje na problem – U ESET-ovom sustavu prijavljeno je da se ta licenca koristi na više računala no što ima licenci. Najčešći uzrok je kvar računala i/ili reinstalacija Windowsa te ponovna instalacija ESET-ovog programa - pritom se u sustav dodaje podatak da je iskorištena još jedna licenca, a nije zabilježeno da je uklonjena prethodna.

Postupak - Kratko

Prijavite se na portal myESET i deaktivirajte suvišne licence.

Postupak - Detaljno

[+] Vlasnik licence se treba svojim korisničkim podacima (mi nemamo te podatke) prijaviti u ESET License Manager (ELM) na portalu https://my.eset.com i tamo deaktivirati sve licence koje su na neaktivnim računalima ili na računalima koja korisnik ne poznaje. Ako vlasnik nema račun za taj portal mora ga napraviti i treba glasiti na registriranu e-adresu nositelja licence.

Detaljne upute:

https://www.nod32.com.hr/podrska/kb904
https://help.eset.com/license_manager/hr-HR/?elm_remove_license.html

[+] U slučaju da je licenca "procurila" i neovlašteno se koristi - javite nam i promijenit ćemo podatke licence. U ovom slučaju ćete morati ponovno aktivirati sve programe.

[+] U slučaju da zaista postoji potreba za više licenci - zatražite dokup od našeg Odjela prodaje (nod32@nort...).

Slike


xact39x xelmx xemecx myesetcom elm emec activation failed leaked license xleakx error xerrorx act.39 act39 Leaked license LeakedLicense xleakedx

Zadnja promjena:
Avatar

Author: NORT