Što je Roditeljska kontrola i kako radi?

Što je Roditeljska kontrola i kako radi?

Pitanje

Detalji

Roditeljska kontrola (eng: Parental control) pruža roditeljima automatizirane alate koji pomažu zaštititi djecu i postavljaju ograničenja za korištenje uređaja i servisa. Omogućava blokiranje web stranica koje mogu sadržavati potencijalno uvredljiv materijal, te spriječiti djeci i omladini da pristupe web stranicama s neprikladnim ili štetnim sadržajem.
Roditeljska kontrola uključuje prilagodljive dozvole korisničkih računa, filtriranje web sadržaja i bilježenje aktivnosti.
Ovaj članak sadrži osnovni pregled modula Roditeljske kontrole, kao i ključne značajke koje će vam pomoći da povećate učinkovitost Roditeljske kontrole.

Ovaj članak odnosi se na:

 • ESET Smart Security Premium (verzije 10 i novije)
 • ESET NOD32 Internet Security (verzije 10 i novije)
 • ESET Smart Security (verzije 9 i 10)

Odgovor

I Aktivirajte Roditeljsku kontrolu

 1. Otvorite ESET-ov antivirusni program
 2. Kliknite na Podešavanje i tamo raširite Sigurnosni alati
  Slika 1-1
 3. Kliknite na klizač pokraj Roditeljska kontrola i pomaknite ga u desno kako bi aktivirali ovu značajku
  (klizač zelene boje indicira da je ova značajka aktivirana).
  Slika 1-2
 4. Kliknite na strelicu desno pokraj Roditeljska kontrola kako bi pristupili podešavanju.
  Slika 1-3

II Ključne značajke Roditeljske kontrole i dodatne konfiguracije

Modul Roditeljske kontrole sastoji se od značajke brzog uključivanja/isključivanja tog modula, kao i raznih postavki za aktivne Microsoft korisničke račune na računalu.
Ovdje ispod je popis dodatnih značajki Roditeljske kontrole i konfiguracija uključujući linkove na detaljne informacije (gdje su dostupne):

 • Ograničenja korisnika temeljena na dobi: Iz modula Roditeljske kontrole roditelji mogu kontrolirati i nadzirati pristup Internetu konfiguriranjem godina za svaki Microsoft korisnički račun.
  Kliknite ovdje za detaljne instrukcije (link na članak na engleskom).
 • Ograničavanje pristupa po kategorijama: Roditelji mogu ograničiti pristup i dodavanjem ili oduzimanjem stavki iz liste web kategorija za svaki korisnički račun. Ako je potvrdni okvir pokraj kategorije odabran, kategorija je dopuštena. Uklanjanjem odabra u potvrdnom okviru pokraj kategorije roditelji mogu blokirati tu kategoriju za odabrani korisnički račun. Kretanjem miša iznad kategorija prikazati će se balončići s detaljnim opisima web stranica koje spadaju u te kategorije.
  Kliknite ovdje za detaljne instrukcije (link na članak na engleskom).
 • Blokiranje web stranica: Još jedno ključno svojstvo Roditeljske kontrole je mogućnost ograničavanja pristupa neprikladnom sadržaju na webu blokiranjem pristupa određenim web stranicama. To svojstvo je potpuno prilagodljivo, dopuštajući roditeljima da zabrane pristup određenim sadržajima za pojedine korisnike.
  Kliknite ovdje za detaljne instrukcije (link na članak na engleskom).
 • Bilježenje aktivnosti: Kliknite na AlatiViše AlataDnevnici gdje iz padajućeg menija trebate odabrati Roditeljska kontrola kako bi vidjeli detaljni dnevnik aktivnosti Roditeljske kontrole (blokirane web stranice, korisnički račun za koji su te web stranice bile blokirane, razlog, itd …).
 • Postavke Roditeljske kontrole zaštićene lozinkom: Kliknite ovdje za detaljne instrukcije (link na članak na engleskom).

Dodatne informacije i linkovi na povezane članke baze znanja


SOLN3074 ID4399 https://support.eset.com/en/parental-control-key-features-in-eset-smart-security-premium-eset-smart-security-and-eset-internet-security


image_pdf

Author: NORT