Kako preuzeti i instalirati ESET Endpoint proizvode? (5.x)

Pitanje

⯈ Važno!

ESET NOD32 Antivirus Business Edition 4.2 i noviji: U većini slučajeva kada instalirate verziju 5.x ESET Endpoint programa preko trenutnog rješenja, postavke / konfiguracija automatski će se prenijeti na novu instalaciju.

ESET NOD32 Antivirus Business Edition 4.0.x i stariji: trebati ćete izvesti postavke ESET programa u .xml datoteku da ju koristite kao referencu kada budete konfigurirali novoinstalirane ESET Endpoint programe (postavke se u ovom slučaju ne prenose automatski).

Rješenje

Kućni korisnici i mali uredi? Kliknite ovdje za upute o instaliranju

I. Preuzimanje (download) ESET Endpoint proizvoda

⯈ Važno!

Prije preuzimanja:

S naših stranica za preuzimanje ( ovdje je link za download) preuzmite verziju ESET Endpoint programa za koji imate licencu i koji odgovara verziji operativnog sustava.

⯈ Važno!

Korištenje dva antivirusna programa na istom računalu može degradirati performanse i uzrokovati nestabilnost operativnog sustava. Bitno je da prije instalacije ESET Endpoint programa deinstalirate svaki drugi antivirusni program. Molimo pogledajte listu alata za uklanjanje za uobičajene antivirusne programe (tekst na engleskom).

II. Instaliranje ESET Endpoint proizvoda

⯈ Važno!

Ako se na vašim radnim stanicama nalazi verzija 4.0 ili ranija ESET Endpoint proizvoda, trebali bi ga deinstalirati prije instalacije verzije 5.:

Slijedite korake ispod kako biste instalirali ESET Endpoint proizvod. Ako koristite Windowse s aktivnom kontrolom korisničkih računa - UAC (Windows Vista ili noviji), pojaviti će se dijaloški okvir koji nije prikazan u ovim uputama. Ako budete upitani, potvrdite da zaista želite instalirati ESET-ov program.

 1. provedite dvoklik na ikonu instalacije ESET Endpoint Security ili ESET Endpoint Antivirus programa.
 2. Pojaviti će se prozor za instalaciju programa. Kliknite na Dalje za nastavak.

  Slika 2-1

 3. Odaberite Prihvaćam odredbe licenčnog ugovora i potom kliknite na Dalje za nastavak.


  Slika 2-2

 4. U prozoru Način instalacije, odaberite Tipično (preporučene najbolje postavke) i potom kliknite na Dalje o za nastavak.

  Napomena:

  Odabir opcije Prilagođeno prikazati će dodatne konfiguracijske parametre kao što je zaštita postavki ESET Endpoint programa lozinkom . Ako odaberete Tipično (preporučene najbolje postavke) dodatnim konfiguracijskim parametrima možete pristupiti po završetku instalacije.

  Slika 2-3

 5. U sljedećem prozoru, unesite od ESET-a dobiveno korisničko ime i lozinku i potom kliknite na Dalje o za nastavak.

  ⯈ Važno!

  Korisničko ime i lozinku je potrebno unijeti točno kako su napisani.

  Korisničko ime i lozinka razlikuju velika i mala slova i crtica u korisničkom imenu je obavezna.

  Lozinka se sastoji od deset znakova i sve su mala slova.

  Ako podatke prenosite (copy/paste) uvjerite se da ne kopirate prazna mjesta jer ona nisu sastavni dio niti korisničkog imena niti lozinke.

  Razlikuju se slovo "l" i broj jedan "1".

  Veliko 0 je broj nula (0), a malo o je slovo o.

  Ako ste zaboravili ili izgubili korisničko ime i lozinku pročitajte ovaj tekst: Izgubio sam ili ne mogu naći korisničko ime i lozinku

  Slika 2-4

 6. U prozoru ESET Live Grid, preporučujemo da postavite oznaku u potvrdni okvir (check box) pokraj Slažem se sa sudjelovanjem u sustavu ESET Live Grid (preporučeno) i potom kliknite na Dalje za nastavak.


  Slika 2-5

 7. U prozoru Otkrivanje potencijalno neželjenih aplikacija, odaberite željenu opciju i kliknite na Dalje. Ako to kasnije želite promijeniti moći ćete to učiniti koristeći Napredno podešavanje.

  Napomena:

  Potencijalno neželjena aplikacija je program koji sadrža adware, instalira toolbare ili ima druge nejasne ciljeve. Postoje neke situacije u kojima korisnik može osjetiti da prednosti potencijalno neželjene aplikacije prevažu nad rizicima.
  Zbog tog razloga ESET potencijalno neželjenim aplikacijama dodjeljuje kategoriju nižeg rizika u usporedbi s drugim malicioznim programima kao što su na primjer trojanci i li crvi. Dok instalirate ESET-ove sigurnosne programe, možete odlučiti da li želite aktivirati otkrivanje potencijalno neželjenih aplikacija


  Slika 2-6

 8. Kliknite na Instaliraj kako bi započeli instalaciju.

  Slika 2-7

 9. Nakon što kliknete na Install, možete biti upitani od strane Windowsa da dopustite pokretanje softvera. - u tom slučaju kliknite na Yes. Molimo pričekajte do završetka instalacije.


  Slika 2-8

 10. Kada vidite prozor s porukom Čarobnjak za ESET Endpoint Security (ili Antivirus) završava s radom , kliknite na Završi kako bi završili proces instalacije.


  Slika 2-9

  Napomena:

  Ako se tijekom procesa instalacije pojavi poruka pogreške, a na tom računalu je prethodno bio instaliran ESET Endpoint proizvod, provjerite da ste ga deinstalirali u potpunosti. Ako ne znate kako pročitajte ovaj tekst.

 1. Po završenoj instalaciji ESET Endpoint Security pojaviti će se prozor Otkrivena je nova mrežna veza s opcijama zaštite računala na mreži koji će zatražiti od Vas da odaberete način zaštite računala u mreži. Odaberite jednu od dvije opcije: Dopusti zajedničko korištenje ako instalaciju vršite u uredskom okružju ili kod kuće na sigurnoj mreži, ili opciju Stroga zaštita koju odaberite ako putujete s vašim klijentskim računalom a ESET Endpoint Security otkrije novu mrežu u javnom okružju.

  Slika 2-10

Zadnja promjena:

Avatar

Author: NORT