Hoće li ESET NOD32 Mobile Security for Android raditi na mojem tabletu?

Pitanje

 • Imate tablet s operativnim sustavom Android i želite ga zaštititi.
 • Niste sigurni hoće li ESET NOD32 Mobile Security raditi na tabletu.

Detalji

ESET Mobile Security za Android verzije 4.x kompatibilan je sa svim važećim javno objavljenim verzijama Android OS-a od verzije Android 4.0 i novijima.
Pri dnu ovog članka navedeni su i poznati problemi pri radu ESET Mobile Security za Android s tabletima.

Odgovor

ESET Mobile Security za Android uključuje i neke značajke (na bazi poziva) koje su dostupne samo na Android pametnim telefonima.

Iako ESET pruža podršku za tablet uređaje (tablete) kao što je Kindle Fire, na tabletima se primjenjuju sljedeća ograničenja:

 • Morate dozvoliti instalaciju aplikacija iz nepoznatih izvora kako bi mogli instalirati ESET NOD32 Mobile Security na Kindle Fire i na neke druge tablete.
  Pogledajte instrukcije za omogućavanje instalacije aplikacija iz nepoznatih izvora (link na članak na engleskom)
 • Za uređaje koji imaju samo Wi-Fi (bez dodatne povezanosti na Internet preko mobilnih mreža) funkcionalnost ovog programa ograničena je samo na: Antivirus, Anti-Theft Web portal, Anti-Phishing, Security Audit i Security Report.
  Nepodržane funkcionalnosti sadrže: Autoriziranje SIM kartica, Filtar poziva i SMS-a te Prilagodive SMS poruke nalazniku.
 • Anti-Theft i filtar poziva i SMS-a podržani su samo na Kindle uređajima s pristupom mobilnim mrežama telekom operatera.
 • ESET ne pruža podršku za Android tablet uređaje s probijenom zaštitom proizvođača (eng: rooted Android devices).
 • Tableti bez pristupa mobilnim mrežama telekom operatera neće moći koristiti SMS komande (tabletu nije pridružen telefonski broj).
  Ako zaboravite lozinku za zaštitu postavki, nećete moći koristiti ni jednu od tradicionalnih metoda (kao što je povjerljivi prijatelj) kako bi otključali uređaj.
 • Presretač poziva (eng: Call Interceptor): nije podržan na tabletima bez pristupa mobilnim mrežama telekom operatera.
 • Pronađi uređaj (eng: Find my Device) – ne radi na tabletima bez GPS-a i bez pristupa mobilnim mrežama telekom operatera.

Poznati problemi

 • Anti-theft akcije i upozorenja s my.eset.com su odgođeni na Kindle uređajima (na primjer: akcije nakon označavanja da je uređaj nestao).
  Rješenje: S strane nije potrebna nikakva akcija. Akcija pokrenuta s portala my.eset.com desiti će se na Kindle uređaju nakon odgode od otprilike 20-ak minuta.
 • Na Kindle HDX uređajima (treća generacija), odabir opcije "Unknown sources" korištenjem ESET Security Audit značajke provesti će preusmjerenje na pogrešnu lokaciju u postavkama tog uređaja.
  Rješenje: Ispravnu lokaciju možete otvoriti ručnim pristupom u postavke aplikacije.
 • Najnovije verzije programa ESET NOD32 Mobile Security za Android ne podržavaju prvu generaciju Kindle Fire tableta (Kindle Fire 1st Gen).

Dodatne informacije i linkovi na povezane članke baze znanja

(posljednji puta revidirano 10.05.2018)
SOLN2929

image_pdf

Author: NORT