ESET File Security za Microsoft Windows Server 4.5 - često postavljana pitanja

Pitanje

 • Često postavljana pitanja o ESET File Security for Microsoft Windows Server

Odgovori

 1. Što je ESET File Security za Microsoft Windows Server?
  ESET File Security je novi program koji pruža naprednu zaštitu za datotečne servere održavajući uporabu sistemskih resursa na minimumu. ESET File Security mijenja ESET NOD32 Antivirus za Windows File Server, i eliminirao je potrebu za instalacijom ESET Endpoint Antivirus (kao i ESET NOD32 Antivirus 4 Business Edition) na servere.

 2. Koja je razlika između ESET File Security za Microsoft Windows Server i ESET File Security za Microsoft Windows Server Core?
  ESET File Security za Microsoft Windows Server Core je verzija programa ESET File Security za Microsoft Windows Server (EFSW) po svojim performansama optimizirana za Core server. Za razliku od EFSW, ESET File Security za Microsoft Windows Server Core ne sadrži sljedeće: modul za zaštitu dokumenata (eng: Document protection module), modul za zaštitu e-maila (eng: Email client protection module), plugine za integraciju s mail klijentima (eng: mail integration plugins), ESET SysRescue CD kreator, ESET SysInspector i grafičko korisničko sučelje.

  NAPOMENA:

  Budući da ESET File Security za Microsoft Windows Server Core ne sadrži grafičko korisničko sučelje, ESET eShell je neophodan za izvršenje svih naredbi. Kliknite na odgovarajući link ovdje za eShell naredbe za ESET program (linkovi su za za Korisničke upute za odgovarajući ESET program - na engleskom):

 3. Koje ESET-ove programe mijenja ESET File Security za Microsoft Windows Server?
  ESET File Security mijenja ESET NOD32 Antivirus za Windows File Server, i eliminira potrebu za instalacijom ESET Endpoint Antivirus programa na serverima. Za više informacija o mogućnosti nadogradnje pročitajte ovaj članak:

 4. Zašto bi trebao provesti nadogradnju na ESET File Security za Microsoft Windows Server?
  ESET File Security za Microsoft Server (EFSW) je dizajniran tako da eliminira potrebu za dodatnim konfiguriranjem tijekom instalacije ESET Endpoint Antivirus programa na serverima. Za detalje o ključnim prednostima korištenja EFSW, pročitajte ovaj članak baze znanja:

 5. Koje su novosti u ESET File Security?
  ESET File Security je je fokusiran na stabilnost i performanse. Adresira probleme češće prijavljene u prošlosti s Endpoint programima instaliranama na servere, i uključuje nova svojstva koja osiguravaju lakšu instalaciju na servere.

 6. Koja su ključna svojstva ESET File Security?

  • Tehnologija ESET's ThreatSense®: točna i proaktivna detekcija prijetnji s Interneta i malwarea

  • Automatski izuzeci (eng: Automatic Exclusions): Automatska detekcija i izuzimanje od skeniranja kritičnih serverskih datoteka u cilju osiguranja neometanog rada servera. Sva zahtijevana izuzeća sada mogu biti postavljena na temelju instaliranog softwarea i serverskih uloga (rola).

  • e-Shell (ESET Shell): Komandno-linijsko kontrolno sučelje koje naprednim korisnicima pruža najsveobuhvatnije administratorske opcije

  • Poboljšani preglednik logova (eng: Enhanced Log Viewer): Pruža nove opcije za pretraživanje i sortiranje unosa u log datotekama

  • Poboljšana kompatibilnost (eng: Enhanced Compatibility)

  • Detekcija operativnog sustava i svih serverskih uloga (rola) tijekom instalacije

  • Dodana podrška za Windows Live Mail 2011

  • Dodani automatski izuzeci (eng: Automatic Exclusion) za Microsoft Sharepoint Server

 7. Mogu li ja promijeniti automatske izuzetke (automatic exclusions)?
  Ne, automatski izuzeci su kodirani u programu i kreirani su u skladu s Microsoftovim preporukama za odgovarajuće Windows server proizvode.

 8. Tko treba provesti nadogradnju na ESET File Security za Microsoft Windows Server i kada?
  Korisnici koji na serverima imaju instaliran ESET NOD32 Antivirus za Windows File Server ili ESET Endpoint Antivirus (ili raniji) trebali bi provesti nadogradnju na ESET File Security kako bi omogućili pravilno funkcioniranje. Mi preporučujemo da dovršite nadogradnju čim je prije moguće.

 9. Ja sam postojeći kupac programa ESET NOD32 Antivirus 4 za Microsoft Windows Server - da li je za mene nadogradnja na ESET File Security besplatna?
  Za pitanja oko nadogradnji i promjene licenci molimo da se obratite našoj službi prodaje - kontaktirajte nas.

 10. Kako da pribavimo licencu za ESET File Security?
  Poslovni korisnici od nas ili od naših partnera mogu naručiti ESET File Security za Microsoft Windows Server. Kontaktirajte nas.

 11. Kako mogu preuzeti instalacijski program za ESET File Security?
  ESET File Security možete preuzeti s Download sekcije:

  Link za preuzimanje (potražite odgovarajuću verziju ESET File Security za Windows server)

 12. Koje su verzije Microsoft Windows Server operativnog sustava podržane programom ESET File Security za Microsoft Windows Server?

  • Microsoft Windows Server 2000

  • Microsoft Windows Server 2003 (x86 i x64)

  • Microsoft Windows Server 2008 (x86 i x64)

  • Microsoft Windows Server 2008 R2

  • Microsoft Small Business Server 2003

  • Microsoft Small Business Server 2008

  • Microsoft Small Business Server 2011

 13. Može li ESET File Security za Mircrosoft Windows Server biti korišten s ESET Remote Administratorom?
  Programom ESET File Security za Mircrosoft Windows Server može se daljinski upravljati preko ESET Remote Administratora. Za više informacija pročitajte (na engleskom) ESET Remote Administrator Installation Manual and User Guide.

 14. Može li istovremeno biti korišteno više jezgri za skeniranje (scanning engines) ?
  Da, više jezgri za skeniranje (scanning engines) može biti istovremeno korišteno na serveru s instaliranim EFSW.

(posljednji puta revidirano 31.10.2014)

Zadnja promjena:
Avatar

Author: NORT