Da li su ESET-ovi Windows programi za kućne korisnike izvorno 64-bitne aplikacije?

Pitanje

  • Da li su ESET-ovi Windows programi za kućne korisnike i male urede izvorno 64-bitne aplikacije?

Detalji

Ovaj članak odnosi se na:

  • ESET NOD32 Antivirus (verzije 9 i novije)
  • ESET NOD32 Internet Security (verzije 10 i novije)
  • ESET Smart Security Premium (verzije 10 i novije)
  • ESET Smart Security (verzije 9 i 10)

Povijest:
ESET Smart Security i ESET NOD32 Antivirus verzija 8 i stariji – hibridni su programi po tome što se sastoje i od 32-bitnog i od 64-bitnog programskog koda.
Tehnologija i moduli sučelja koji su bili korišteni u tim ESET -ovim programima za zaštitu sustava od zloćudnog softvera rezultat su dugogodišnjeg razvoja u svrhu stvaranja visoko optimiziranog x86 asemblerskog koda. Tijekom testiranja otkriveno je da rekompajliranjem određenih dijelova tih verzija ESET-ovih programa u 64-bitni kod dolazilo do povećanog korištenja memorije bez vidljivih povećanja performansi, stabilnosti ili pouzdanosti.
Stoga se u tim verzijama ESET-ovh programa kada treba nadzirati 64-bitno sučelje kao što je Skeniranje po pristupu ili Windows Socket Layer skeniranje, koristi 64-bitni kod. Kao što je pokazala visoka brzina skeniranja i rate detekcije ESET Smart Security i ESET NOD32 Antivirusa pod 64-bitnim operativnim sustavima, to nije uzrokovalo nikakve komplikacije. U pravilu dijelovi koda ESET-ovih sigurnosnih programa koji se trebaju izvršavati kao 64-bitni i izvršavaju kao takvi, dok se dijelovi koda koji nemaju prednosti kao 64-bitni i dalje izvršavaju kao 32-bitni kod.

Odgovor

ESET-ovi Windows programi za kućne korisnike i male urede verzije 9 i noviji izgrađeni su s izvornom podrškom za 64-bitni kod.

Slika 1-1

Dodatne informacije i linkovi na povezane članke baze znanja

SOLN401

image_pdf

Author: NORT