TvrtkaPartneri
 

NORT - Baza znanja

Kontaktirajte podršku

NORT - Baza znanja

Kontaktirajte podršku

   
 
Pretraga Baze Znanja
Traži Opcije
Pitanja i odgovori
Opći savjeti i definicije
Da li su ESET-ovi Windows programi za kućne korisnike izvorno 64-bitne aplikacije?

 

Pitanje

  • Da li su ESET-ovi Windows programi za kućne korisnike i male urede izvorno 64-bitne aplikacije?

 

Detalji

Ovaj članak odnosi se na (odabrati ili dopisati):

  • ESET NOD32 Antivirus (verzije 9  i novije)
  • ESET NOD32 Internet Security (verzije 10 i novije)
  • ESET Smart Security Premium (verzije 10 i novije)
  • ESET Smart Security (verzije 9 i 10)

Odgovor

 

ESET-ovi Windows programi za kućne korisnike i male urede verzije 9 i noviji izgrađeni su s izvornom podrškom za 64-bitni kod.

Slika 1-1

 

 

Povijest:
ESET Smart Security i ESET NOD32 Antivirus verzija 8 i stariji - bili su hibridni programi po tome što su se sastojali i od 32-bitnog i od 64-bitnog programskog koda.
Tehnologija i moduli sučelja koji su bili korišteni u tim ESET -ovim programima za zaštitu sustava od zloćudnog softvera bili su rezultat dugogodišnjeg razvoja u svrhu stvaranja visoko optimiziranog x86 asemblerskog koda. Tijekom testiranja otkriveno je da rekompajliranjem određenih dijelova tih verzija ESET-ovih programa u 64-bitni kod dolazilo do povećanog korištenja memorije bez vidljivih povećanja performansi, stabilnosti ili pouzdanosti.
Stoga se u tim verzijama ESET-ovih programa kada treba nadzirati 64-bitno sučelje kao što je Skeniranje po pristupu ili Windows Socket Layer skeniranje, koristi 64-bitni kod. Kao što je pokazala visoka brzina skeniranja i rate detekcije ESET Smart Security i ESET NOD32 Antivirus pod 64-bitnim operativnim sustavima, to nije uzrokovalo nikakve komplikacije. U pravilu dijelovi koda ESET-ovih sigurnosnih programa koji se trebaju izvršavati kao 64-bitni i izvršavaju kao takvi, dok se dijelovi koda koji nemaju prednosti kao 64-bitni i dalje izvršavaju kao 32-bitni kod.

 

 

Dodatne informacije i linkovi na povezane članke baze znanja

 

 

 

 

 

(posljednji puta revidirano 16.04.2018)
SOLN401