TvrtkaPartneri
 

NORT - Baza znanja

Kontaktirajte podršku

   
 
Pretraga Baze Znanja
Traži Opcije
Pitanja i odgovori
ESET Endpoint Security/Antivirus (5.x)
Računala (klijenti) ne mogu se ažurirati iz ESET Remote Administrator mirror servera

 

Ako računala klijenti ne mogu preuzimati aktualizacije s ESET Remote Administrator Servera, uzrok tome može biti konflikt između ESET RA HTTP Server servisa i ESET HTTP Server servisa na serveru. To se obično događa ako se licenčna datoteka zabunom doda u konfiguraciju ESET Endpoint Antivirus (ili ESET NOD32 Antivirus) programa na serveru, što potom inicira proturječna svojstva Mirror servera. Kako bi riješili ovaj problem slijedite ove upute:

 

I  Onemogućite kontrole mirrora

II Uklonite licenčnu datoteku (datoteke)

III Provjerite da li svi ESET-ovi servisi rade ispravno

 

 


I  Onemogućite kontrole mirrora

 

 1. Na ESET Remote Administrator Serveru (koji ima i ESET-ov antivirusni program), otvorite glavni prozor ESET antivirusnog programa, tako da izvršite dvoklik na ikonu ESET-a u području Windows notifikacija ili tako da kliknete na Start All Programs ESET ESET Endpoint Antivirus (ili ESET Endpoint Security).
 1. Pritisnite tipku F5 na tipkovnici kako bi pristupili  prozoru naprednog podešavanja. U ESET Bussines Edition programima verzije 4 možete pritisnuti i CTRL + M za prelaz u napredni način rada, i potom kliknuti na Podešavanje Napredno podešavanje.
   
 2. Iz stabla Naprednog podešavanja s lijeve strane odaberite (kliknite na) Aktualizacija Napredno podešavanje aktualizacije Podešavanje.

   
   


   
 3. U prozoru "Napredno podešavanje", kliknite na karticu Mirror, i tamo uklonite oznaku u potvrdnom okviru (check box) pokraj Omogući aktualizaciju putem internog HTTP servera.

   

 4. Potom, uklonite oznaku u potvrdnom okviru (check box) pokraj Stvori aktualizacijski mirror pa kliknite na U redu  za nastavak.   

II   Uklonite licenčnu datoteku (datoteke)

 

 1. Iz prozora naprednog podešavanja s lijeve strane kliknite na  Alati Licence.
 1. U prozoru Licence, uklonite sve zapise o licencama tako da ih selektirate i kliknete na Ukloni. Kliknite na U redu da spremite promjene.

   


   

   


III  Provjerite da svi ESET servisi rade ispravno

 

 1. Kliknite na Start   Run, upišite services.msc pa pritisnite tipku ENTER.
 1. U prozoru Services, locirajte ESET RA HTTP Server i potvrdite da je Status tog servisa postavljen na Started, a Startup Type postavljen na Manual. Ako je taj servis zaustavljen, startajte ga tako da desnim klikom miša  kliknete na ESET RA HTTP Server servis i iz kontekstnog menija odaberete Start.

   

 NAPOMENA:

Ako ne možete pokrenuti ESET RA HTTP Server servis, uzrok može biti što je port 2221 korišten od strane neke druge aplikacije. Kako bi riješili taj problem, resetirajte server tako da ga restartate, ili pridružite ESET Remote Administrator HTTP Server servisu neki drugi port. U slučaju promjene porta biti će neophodno promijeniti broj porta u ESET Remote Administrator Server/konzoli ali i na računalima klijentima. Pogledajte na detaljne instrukcije za Promjenu portova ESET RA HTTP servera u tekstu ispod.

 

 
 1. Locirajte ESET HTTP Servis, i potvrdite da mu je status Stopped (blank), i da mu je Startup Type postavljen na Manual.

   

 1. Otvorite ESET Remote Administrator konzolu.
 1. U ERA konzoli kliknite na Tools   Server options i tamo kliknite na karticu Updates. Uključite oznaku u potvrdnom okviru pokraj Clear update cache, pa kliknite na Update now.

   

 1. Jednom kada se proces preuzimanja (update) uspješno izvrši, kliknite na OK. Vaša računala klijenti sada bi trebala moći preuzimati

 

  Promjena portova ESET RA HTTP servera

ESET Remote Administrator konzola:

 1. Kliknite na Tools   Server options u tamo kliknite na karticu Updates.
 1. U polju HTTP server port, unesite novi broj za port (kao na primjer http://servername:8080) pa kliknite OK.

   

 1. Sada promijenite postavke Update servera za računala klijente preko Policy Managera. Kliknite na Tools    Policy Manager.
 1. Odaberite vaš postavke Vašeg servera (ili vaše glavne postavke za sva računala klijente) i kliknite Edit.
 1. Pronađite i odaberite Update module   Profile   Setup Update server.
 1. U polju Value, unesite novi broj porta (kao na primjer http://servername:8080)i spremite promjene konfiguracije. Kada se računala klijenti ponovno prijave oni će preuzeti ove promjene.