TvrtkaPartneri
 

NORT - Baza znanja

Kontaktirajte podršku

NORT - Baza znanja

Kontaktirajte podršku

   
 
Pretraga Baze Znanja
Traži Opcije
Pitanja i odgovori
ESET Remote Administrator 5
Kako pogurati instalaciju na klijente koristeći ESET Remote Administrator?

 

Kako bi dovršili podešavanje ESET Remote Administratora i zaštitili Vašu mrežu s Vašim ESET antivirusnim programima, trebate kompletirati četiri temeljna koraka:

 1. Download i instalacija ESET Remote Administratora  i ESET antivirusnih programa
   
 2. Postavljanje Mirror servera
   
 3. Kreiranje instalacijskog paketa (koji sadrži Vaš ESET antivirusni program i konfiguracijsku .xml datoteku)
   
 4. Guranje instalacijskih paketa računalima u mreži

Napomena:

Ovaj članak objašnjava temeljne korake III i IV. Za detaljne informacije o koracima jedan i dva, pogledajte ovaj članak naše baze znanja::

Važno!

Prije no što pokrenete proces "Pogurane instalacije" molimo da izvršite provjeru po svim stavkama članka iz naše baze znanja: ESET Remote Administrator - Preduvjeti i kontrolni popis za udaljenu instalaciju.
 

  

ESET Knowledgebase Video
Kako bi pogledali video (NA ENGLESKOM) s opisom postupka u nastavku ovog teksta kliknite ovdje.

 

 

 

III. Kreiranje instalacijskog paketa

 

 1. Otvorite ESET Remote Administrator konzolu (ERAC) pokretanjem Start All Programs ESET ESET Remote Administrator Console.
   
 2. Kliknite na karticu Remote Install, a potom na Actions Manage Packages.
   
 3. Kliknite na Add u prozoru Installation Packages Editor.

   

 4. Kliknite na Download From The Web i iz popisa odaberite ESET-ov antivirusni program koji želite za "Poguranu instalaciju". Uvjerite se da je broj verzije trenutni i da ste odabrali ispravan paket. Ta informacija prikazana je u polju  MSI File Description (vidi sliku ispod). Kliknite na Create.

   

 5. Kliknite na Save As i dodijelite Vašem instalacijskom paketu opisni naziv, pa kliknite na Save. Kliknite na Close kako bi se vratili u ERAC prozor. Sada ste spremni nastaviti na sljedeći korak (IV).

  Napomena:

  Prije spremanja instalacijskog paketa, imate mogućnost izvršiti promjene u konfiguraciji pridruženoj tom instalacijskom paketu, ili odabrati predkonfiguriranu ESET konfiguracijsku datoteku (.xml) koju želite pridijeliti tom instalacijskom paketu.

   

  • Promjene u konfiguraciji: Kliknite na Edit, izvršite željene promjene konfiguracije i kliknite na Console. Spremite datoteku  (kao što je navedeno u koraku 5 ovdje iznad) i nastavite.
  • Odabir predkonfigurirane ESET konfiguracijske datoteke (.xml): kliknite na Select, dođite do ESET-ove konfiguracijske datoteke, odaberite ju i kliknite na Open. Spremite datoteku  (kao što je navedeno u koraku 5 ovdje iznad) i nastavite.

   

 

 

IV. Guranje instalacijskih paketa računalima u mreži

 

Važno!

Prije pokretanja Pogurane instalacije, molimo da izvršite provjeru po svim stavkama članka iz naše baze znanja: ESET Remote Administrator - Preduvjeti i kontrolni popis za udaljenu instalaciju.

 

 1. U glavnom programskom prozoru ESET Remote Administrator konzole (ERAC), kliknite na karticu Remote Install.
   
 2. Odaberite računalo (računala) na koja želite pogurati instalacijski paket, kliknite desnom tipkom miša, i odaberite Windows Push Installation ili Linux/Mac Push Installation bazirano na tipu Pogurane instalacije koji želite izvršiti.

   

   
 3. Ako je bilo koji od Vaših klijenata (računala) zaštićen lozinkom, odaberite ga i kliknite na Set. Unesite podatke za logiranje na tog klijenta u prozor Logon Information i kliknite na  OK (pogledajte sliku ispod ovog teksta).

  Napomena:

  Ako su podaci za logiranje isti za sve klijente odabrane za proces Pogurane instalacije, možete kliknuti na Set All tako da samo jednom morate unijeti podatke za logiranje.

   

 4. Kliknite na Next.

   

 5. Odaberite odgovarajući instalacijski paket iz padajućeg menija Type. U ovom primjeru (vidi sliku ispod), guramo instalaciju na računala s Microsoft Windows operativnim sustavom, tako da ćemo odabrati ESET Security Products package. Po odabiru tipa instalacije treba iz padajućeg menija Name odabrati instalacijski paket koji ste ranije kreirali (vidi Korak III) . Kliknite na Next.

   

 6. Potvrdite da ste ispravno odabrali sve željene postavke zadatka u prozoru Task Settings, uključujući i naziv zadatka Pogurane Instalacije i vrijeme kada želite pokrenuti taj zadatak.U slučaju potrebe ovdje (u tom prozoru) možete napraviti promjene postavki. Kliknite na Finish kako bi završili zadatak Pogurane instalacije.

   

  Napomena:

  Kako bi provjerili status izvođenja zadatka koji ste pokrenuli, kliknite na karticu Install Tasks, pa napravite dvoklik na zapis koji predstavlja zadatak koji se trenutno izvodi. U prozoru Properties biti će vidljiv status vašeg zadatka Pogurane Instalacije.