TvrtkaPartneri
 

NORT - Baza znanja

Kontaktirajte podršku

   
 
Pretraga Baze Znanja
Traži Opcije
Pitanja i odgovori
ESET programi za Windowse
Što je novo u ESET Smart Security 9 i ESET NOD32 Antivirus 9?

 

Pitanje

  • Što je novo u programu ESET Smart Security 9 i ESET NOD32 Antivirus 9?

Odgovor

ESET Smart Security 9 i ESET NOD32 Antivirus 9 uključuju niz novih značajki kao što su zaštićeni web preglednik za zaštitu bankovnih plaćanja i novo licenciranje, te unaprijeđeno grafičko korisničko sučelje i unaprijeđena dokumentacija.
Nastavite čitati za pregled novih i unaprijeđenih svojstava.

Verzija 9 ima izvornu podršku 64 bitnog koda i kompatibilna je s Windowsima 10 i njihovim novim sigurnosnim značajkama.

 

Zaštita od botneta (unaprijeđeno) 


Mrežni potpisi omogućavaju brzu identifikaciju i blokiranje ulaznog i izlaznog malicioznog mrežnog prometa na vašem uređaju koji je povezan sa botovima i iskorištavanjem ranjivosti.
Ova poboljšanje automatski je dodano modulu zaštite od botneta i ne zahtijeva nikakvu korisničku interakciju.

Slika 1-1

 

Zaštita bankovnih plaćanja (Novo – samo za ESET Smart Security)


Zaštita bankovnih plaćanja osigurava da su sve online transakcije zaštićene u povjerljivom i osiguranom okružju. ESET Smart Security sadrži ugrađenu listu predefiniranih web stranica čije otvaranje će aktivirati ESET-ov zaštićeni web preglednik. Zaštićeni preglednik enkriptira komunikaciju između vaše tipkovnice i preglednika kako bi pružio dodatni stupanj zaštite protiv keyloggera za bankovne transakcije, brojeve kreditnih kartica i druge osjetljive privatne podatke.
Željenu web stranicu možete dodati na taj popis ili editirati listu web stranica koje se već nalaze na tom popisu. Kako biste to učinili, u ESET Smart Security ekranu otvorite Napredno podešavanje (F5)  Web i e-pošta Zaštita bankovnih plaćanja Uredi.

Zaštićeni preglednik možete otvoriti direktno iz kartica Početak (Home) ili Alati (Tools) u ESET GUI, ili otvaranjem instalirane aplikacije ESET Zaštita bankovnih plaćanja
 

Za više informacija pročitajte kako koristiti zaštitu bankovnih plaćanja?


Slika 1-2

 

Online sustav pomoći (Novo)


Dokumentacija uključena u verziju 9 nadograđena je tako da koristi sustav ESET online pomoći. Online datoteke pomoći pružaju dinamički obnavljan sadržaj, a pristupiti im možete tako da pritisnete tipku F1, ili tako da kliknete na znak upitnika na željenom ekranu. Ako sustav nema pristup Internetu biti će otvorena izvanmrežna verzija datoteka pomoći.

 

Redizajnirano grafičko korisničko sučelje - GUI (Novo)


Grafičko korisničko sučelje (GUI) unaprijeđeno je da odgovara novom ESET-ovom dizajnu proizvoda. Novi dizajn pruža bolju vidljivost važnih informacija i intuitivnije korisničko sučelje. 


Slika 1-3


 

Novo licenciranje (Novo)


Model licenciranja je promijenjen u verziji 9. Licenčni ključ (LKY) zamijenio je korisničko ime i lozinku za aktivaciju.

Što je licenčni ključ?


Korisničko ime i lozinka izdavani od ESET-a za aktivaciju prethodnih verzija (8.x i starije) ESET Smart Security i ESET NOD32 Antivirus zamijenjeni su licenčnim ključem u verziji 9. Licenčni ključ je jedinstveni kôd koji se koristi tijekom aktivacije.

 


Slika 1-4
 

Detalje svoje licence možete vidjeti tako da pritisnete dvije tipke na tipkovnici - Ctrl + U, što će otvoriti prozor Detalji za brigu o korisnicima.
Vaš licenčni ključ pretvoren je i prikazan kao ID Licence, a koristi se za identifikaciju u slučajevima podrške.

Slika 1-5

 

Čarobnjak za otklanjanje poteškoća s firewallom (Novo)


Čarobnjak za otklanjanje poteškoća voditi će vas voditi kroz proces za rješavanje problema kako biste brzo i jednostavno riješili firewall probleme s pojedinim aplikacijama ili uređajima. Čarobnjak će predložiti novi set pravila koja će biti primijenjena ako ih vi odobrite. 

Čarobnjaka za otklanjanje poteškoća možete aktivirati u glavnom meniju pod  Podešavanje Mrežna zaštita.

Slika 1-6
 

Kada se otvori prozor za otklanjanje poteškoća s firewallom možete odabrati aplikaciju i/ili uređaj koji želite deblokirati

Slika 1-7


Za više informacija pročitajte članak u sustavu Online pomoći: Otklanjanje poteškoća s firewallom.

 

Dodatne informacije i linkovi na povezane članke baze znanja
 

 

 

 

 

 

 

 

(posljednji puta revidirano 03.11.2015)
SOLN3753