TvrtkaPartneri
 

NORT - Baza znanja

Kontaktirajte podršku

   
 
Pretraga Baze Znanja
Traži Opcije
Pitanja i odgovori
Pronađen je virus!
Zašto ESET-ov antivirusni program blokira pristup web stranici?

 

Pitanje

 • ESET-ov antivirusni program spriječio vam je pristup određenoj web stranici, a ne znate zašto?

 

Odgovor

 

ESET-ovi antivirusni programi mogu iz sigurnosnih razloga automatski spriječiti web preglednik da pristupi određenim web stranicama ili čak i domenama.
 
To se dešava zbog rizika povezanog s web prometom podrijetlom s tih web stranica/domena. Procjena rizika bazirana je na nekoliko kriterija. Najbitniji parametar u procjeni potencijalnog rizika je količina malicioznog prometa podrijetlom s tih web stranica/domena.

 

 1. Ako je web stranica blokirana ESET Antivirusnim programom u web pregledniku, umjesto sadržaja te stranice biti će prikazano sljedeće upozorenje:

  Slika 1-1


   
  U isto vrijeme ESET-ov program će prikazati obavijest oblika kao na slici 1-2.
  U dnevniku filtriranih web stranica pisati će da je ta web adresa blokirana pomoću internog popisa neželjenih IP adresa ili PUA popisa neželjenih adresa.

   

  Slika 1-2

   

 2. Ako je ESET otkrio pokušaj phishinga u web pregledniku, umjesto sadržaja te stranice biti će prikazano sljedeće upozorenje:

  Slika 2-1

   
  U isto vrijeme ESET-ov program će prikazati obavijest kao u slici 2-1.
  U dnevniku filtriranih web stranica pisati će da je ta web adresa blokirana pomoću Anti-Phishing popisa neželjenih adresa

  Slika 2-2

   

 3. Ako ste vi odlučili blokirati neku web stranicu u postavkama ESET-ovog programa (kao što je prikazano u slici 3-1)

  Slika 3-1
   

  tada će se u web pregledniku pojaviti ovakva poruka koja jasno navodi da je web stranica na popisu blokiranih web stranica koje je definirao korisnik (vidi sliku 3-2)
  U dnevniku filtriranih web stranica pisati će da je ta web adresa blokirana pomoću korisničkog popisa neželjenih adresa.

   

  Slika 3-2
   

 

 

 

Dodatne informacije i linkovi na povezane članke baze znanja
 

Važno!


Ako je pristup željenoj web stranici/domeni blokiran, a znate da je ovo posljedica lažno pozitivna detekcije, molimo da to javite u ESET na način opisan u ovom članku naše baze znanja

 

 

 

 

(posljednji puta revidirano 13.11.2018)
SOLN2820