TvrtkaPartneri
 

NORT - Baza znanja

Kontaktirajte podršku

NORT - Baza znanja

Kontaktirajte podršku

   
 
Pretraga Baze Znanja
Traži Opcije
Pitanja i odgovori
Linux/BSD
ESET NOD32 Antivirus 4 Business Edition for Linux Desktop - često postavljana pitanja

 

ESET NOD32 Antivirus 4 Business Edition za Linux Desktop - često postavljana pitanja

 1. Što je ESET NOD32 Antivirus 4 Business Edition za Linux Desktop?
  ESET NOD32 Antivirus 4 Business Edition za Linux Desktop ESET-ovo je antimalware rješenje za računala s Linux desktop operativnim sustavom. Pruža zaštitu i od više-platformskog malwarea koji može prijeći na druga računala (Microsoft Windows ili Apple Mac).  Multiplatformska zaštita vaših računala administrirana je putem jedne konzole (ESET Remote Administrator) za pojednostavljenje upravljanja i usklađenosti.
   

 2. Postoje li Linux ESET sigurnosni proizvodi za poslovne korisnike?
  Da, dostupan je i ESET NOD32 Antivirus za Linux Desktop (Home Edition). Za više informacija posjetite ovaj članak naše baze znanja ESET NOD32 Antivirus 4 for Linux Desktop FAQ za informacije o tom ESET-ovom proizvodu za kućne korisnike.
   

 3. Gdje mogu kupiti i preuzeti (download)  ESET NOD32 Antivirus 4 Business Edition za Linux Desktop?
  Ovaj proizvod možete naručiti direktno od nas tako da ispunite našu Narudžbenicu, ili da se obratite nekom od naših partnera ili distributera. Po izvršenoj kupovini i dobivanju licence možete ga preuzeti s naše Download stranice.
   

 4. Kako instalirati ESET NOD32 Antivirus 4 Business Edition za Linux Desktop?
  Pratite upute iz ovog ESET-ovog članka baze znanja (tekst na engleskom): How do I Download and Install ESET NOD32 Antivirus 4 Business Edition for Linux Desktop?
   

 5. Da li ESET NOD32 Antivirus 4 Business Edition za Linux Desktop podržava SELinux?
  ESET ne garantira 100% kompatibilnost sa SELinux modulom i preporučuje onemogućavanje SELinux s instaliranim ESET NOD32 Antivirus za Linux Desktop. Zapamtite da jednom onemogućen, SELInux ne bi trebalo omogućavati nakon instalacije NOD-a. Za više informacija posjetite ovaj članak iz ESET-ove baze znanja: Is ESET NOD32 Antivirus for Linux Desktop compatible with SELinux? (tekst na engleskom).
   

 6. Da li ESET NOD32 Antivirus 4 Business Edition for Linux Desktop blokira pristup izmjenjivim medijima?
  Da, ESET NOD32 za Linux Desktop može blokirati sav pristup izmjenjivim medijima kao što su USB flash memorije, HotPlug, FireWire, eksterni tvrdi diskovi i CD/DVD. Opcija za dozvoljavanje ili blokiranje svih izmjenjivih medija nalazi se u izborniku primjena postavki (eng: the application preferences menu) (F5) pod Miscellaneous.
   

 7. Koje Linux distribucije podržava ESET NOD32 Antivirus 4 Business Edition for Linux Desktop? 
  ESET NOD32 Antivirus 4 Business Edition for Linux Desktop kompatibilan s Debian 6.0.7, Fedora 18, Mandriva, Red Hat, SuSE, Ubuntu 12.10 i najvećim dijelom distribucija koje prihvaćaju RPM i DEB pakete. Podržane su 32-bine i 64-bitne (AMD64) arhitekture procesora.

       Ostali sistemski zahtjevi:
       Kernel 2.6 ili noviji
       GNU C Library 2.3 ili noviji
       GTK+ 2.6 ili noviji
       Preporučena kompatibilnost s LSB 3.1
   

 8. Kako mogu daljinski upravljati s ESET NOD32 Antivirus 4 Business Edition za Linux Desktop?
  Za daljinsko upravljanje s ESET NOD32 Antivirus 4 Business Edition za Linux Desktop možete koristiti ESET Remote Administrator. Za više informacija obratite se na korisničke upute (na engleskom): ESET Remote Administrator Installation Manual and User Guide. Udaljena instalacija za ESET NOD32 Antivirus 4 Business Edition za Linux Desktop može se izvesti koristeći i softver drugih proizvođača kao što je na primjer LANDesk, nakon kreacije paketa za udaljenu instalaciju.

  Pogledajte ovaj članak ESET-ove baze znanja (tekst na engleskom)  za ilustrirane upute o tome kako kreirati paket za udaljenu instalaciju.
   

 9. Ja koristim dual-boot softver, trebam li odvojene licence za moj Linux operativni sustav  i za moj Windows operativni sustav?
  Da, trebate kupiti licence i za ESET NOD32 Antivirus 4 Business Edition za Linux Desktop kao i za ESET sigurnosni proizvod za Windowse.

 

(posljednji puta revidirano 12.03.2014)